Str. Cuza-Voda 44A, Chisinau, Moldova.

(022) 20-23-73, 069020844

PRP terapie (Platelet Rich Plasma) in Moldova

Cosmetologie PLATELET – RICH PLASMA in Chisinau, Moldova !

 

666Este un tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare ducand astfel la formarea unui tesut cutanat mai compact, mai ferm, mai tanar. Tehnica este una simpla, rapida si sigura. Consta in recoltarea de sange venos, care prin centrifugare duce la separarea de plasma concentrata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic cu ajutorul unui ac foarte fin. Este o noua abordare care vine in intampinarea pacientilor ce doresc o metoda naturala, sigura pentru rejuvenarea cutanata, aceasta facandu-se cu celule autologe (proprii). Platelet-Rich Plasma (PRP) a fost utilizat inca din 2006, in medicina estetica pentru rejuvenare si incetinirea procesului de imbatranire, prin aplicatii locale de plasma autologa. Recent, ACR-PRP a revolutionat metoda, prin stimularea celulelor stem rezidente, de catre factorii de crestere eliberati de catre propriile trombocite introduse in derm prin injectarea plasmei activate. Studiile stiintifice sprijina utilizarea PRP pentru cresterea in volum si regenerarea tesuturilor dure si moi. PRP este sursa concentratului trombocitar prezent in sange. In afara de implicarea in coagularea sangvina, trombocitele elibereaza factori de crestere implicati in autorepararea tisulara ceea ce permite organismului sa se vindece mai rapid si eficient. Deoarece se foloseste plasma autologa nu exista riscul transmiterii de boli, al anafilaxiei sau neoplaziilor.

Functiile factorilor de crestere eliberati se regasesc in: 

 • cresterea productiei de colagen,
 • recrutarea altor celule la locul injectarii,
 • initierea angiogenezei (formarea de noi vase de sange),
 • inducerea diferentierii celulare,
 • mineraizare osoasa,
 • formarea matricei extracelulare.

 

Studiile au aratat un grad ridicat de rejuvenare la persoanele cu grad mediu de foto- si crono imbatranire. Selectia atenta a pacientilor este foarte importanata iar afectiunile cutanate cronice la nivelul ariei de tratat exclud terapia. Imbunatatirea tonusului si a texturii cutanate se produc continuu in decursul a 3 saptamani de la injectare. Pentru consolidarea rezultatelor, se poate efectua o a doua sesiune la 4 saptamani. Se recomanda 2 sesiuni pe an. Procesul este: SIGUR si fiziologic active. Preperarea este simpla si rapida Poate fi utilizat in mai multe zone (fata, gat, decolteu, maini ). Cat timp dureaza procedura? Aprox 45 min pana la 1 ora.
Efecte secundare pentru ACR-PRP in rejuvenarea faciala: Minime: este posibil sa apara un minim edem sau o discreta inrosire pentru 12-24 ore. Unii pacienti pot experinta o usoara cefalee Modeste: unii pacienti pot simti senzatia de slabiciune. La locul venopunctiei poate aparea o echimoza ce poate persista 2-3 zile. Severe: in rare cazuri poate aparea o reactie celulitica care se trateaza cu antibiotice si aplicatii cu gheata. Infectiile secundare sunt o complicatie extrem de rara. Nu exista timp de recuperare. Nu apar anafilaxii.

Criterii de excludere pentru ACR-PRP :

 • Persoanele cu afectiuni cutanate cronice (Lupus eritematos, porfiri, alergi)
 • Neoplazii, boli metabolice si sistemice severe,
 • disfunctii plachetare (boli hematologice),
 • tratamente anticoagulante,
 • sepsis sunt excluse pentru utilizarea PRP.

Ce asteptari avem de la aceasta terapie ? 

 • Rezultatele sunt vizibile chiar dupa terapie, iar imbunatatirea texturii si tonusului cutanat continua in urmatoarele luni dupa tratament.
 • Produsele de intretinere recomandate de medic ajuta la mentinerea rezultatului
 • Tenul cu un grad avansat de ridare, tenul persoanelor care fac abuz de alcool si cofeina va avea o imbunatatire modesta
 • Cicatricile adanci nu raspund adecvat la tratament.

Frumusetea este permanent cultivata, pretuita si inovata la cabinetul chirurgie estetica “LaserMed”, din or. Chisinau, Moldova! Cabinetul chirurgie laser ‘’LaserMed “, Chisinau, Moldova, este dotat cu aparatura performanta si va ofera servicii medicale de o calitate ireprosabila la preturi accesibile tuturor.Va asteptam pentru un tratament personalizat si pentru a vedea oferta completa de servicii, tarife si tratamente medicale si cosmetice, iar pentru orice informatii suplimentare va rugam sa ne contactati!