Moldova, or. Chișinău str. Cuza Vodă, 44A
Email: info@lasermed.md Pentru cazuri de urgență: 069 02 08 44

Remodelarea cutanata cu laser (laser skin resurfacing)

Remodelarea cutanata cu laser (peeling-ul cu laser, lasabraziune, resurfacing) in Moldova!

Imbatranirea, factorii ereditari sau modul de viata, incep sa isi lase urmele pe fata? Nu trebuie sa le mai priviti in oglinda intristati. Trebuie doar sa va doriti sa scapati de aceste neplaceri si noi iti oferim solutia. Reintinerirea faciala cu  laser este metoda cea mai moderna in medicina estetica. Noua tehnologie de reintinerirea faciala cu  laser utilizata de cabinetul chirurgie estetica laser “LaserMed” ,or.Chisinau, Moldova -  nu agreseaza pielea, ci induce o reactie activa de regenerare totala a pielii.

Remodelarea cutanata cu laser (peeling-ul cu laser, lasabraziune, resurfacing) este una dintre cele mai moderne metode de remodelare a tenului si a devenit extrem de populara printre metodele de tratament antiaging. Cunoscuta si sub denumirea de peeling cu laser sau vaporizare laser, procedura este diferita de peeling-ul traditional, deoarece nu exfoliaza tenul, ci are loc un proces de vaporizare a stratului superior de de piele. 

“Gold standard”-ul în rejuvenarea pielii este laserul CO2, care oferă numeroase avantaje, printre care ablația precisă a straturilor tisulare, cu minime daune dermice. Cabinetul chirurgie estetica laser “LaserMed”, or.Chisinau, Moldova  dspune de laser fractional facial Co2.

Candidatul ideal pentru reintinerire este cel care indeplineste urmatoarele conditii:

 • tegument facial afectat de riduri si/sau efecte solare,
 • riduri in jurul buzelor,
 • riduri la colturile oculare,
 • pete cauzate de soare sau pistrui,
 • nervii pigmentari si negii,
 • acnee sau cicatrici de la varicela.

Tehnologia de resurfacing laser fractionat Co2 implica anestezia locala . Tratamentul implica folosirea unor fascicule fine de lumina laser care traverseaza straturile cutanate superficiale pana la nivelul dermului, indepartand pielea de la nivelul zonelor ce doresc a fi tratate lasand loc aparitiei unui tegument nou.  Lumina fractionata patrunde in derm - pe 1 cm patrat,  se realizeaza pana la 200 de orificii extrem de fine (de ordinul a 1,2-1,4 mm), unde se produce o coagulare a structurilor si o contractie a tesuturilor, urmata de inductia de sinteza de colagen, fibre elastice in profunzime si regenerare celulara in suprafata. Modificarea in profunzimea dermului genereaza celule noi care repara tesutul deteriorat si duc la o ameliorare a structurii pielii cu remodelajul ridurilr  superficiale, reducerea porilor, controlul petelor pigmentare si stergerea cicatricilor (de acnee, de exemplu). 

Ca o procedura de rejuvenare a pielii sa fie eficienta, presupune:

 • reducerea ridurilor adanci,
 • reducerea a liniilor superficiale ,
 • eliminarea pigmentarii indusa de expunerile la soare ,
 • micsorarea porilor ,
 • atenuarea pana la disparitie a cicatricilor postacneice precum si imbunatatirea dramatica a texturii pielii.
 • tratarea petelor pigmentare,
 • laserul Fraxel permite ameliorarea spectaculoasa a vergeturilor.

Recomandari pretratament:

evitati bronzajul si minimizati expunerea la soare cu 3 sapt inaintea procedurii.Aplicati crema ecran solar cu SPF 50 + zilnic. pacientii cu istoric de melasma sau hiperpigmentare vor necesita aplicarea unei crème depigmentate ( la recomandarea medicului dermatolog )cel putin 2 saptamani inaintea procedurii cu o zi inaintea procedurii se initiaza tratamentul sistemic de preventie (la recomandarea medicului  )care va continua 5 zile dupa procedura. luati in considerare faptul ca in cazul in care se solicita tratarea unor zone aditionale ( gat , decolteu , maini ) timpul de recuperare si discomfort va fi mai prelungit.

Rezultatele:

Rezultatele sunt vizibile imedat , aspectul se imbunatateste pe zi ce trece , odata cu exfolierea tegumentului .  

Avantajele utilizarii laserului in procedura de peeling: Laserul este un instrument foarte precis, ce furnizeaza cu exactitate un fascicol de lumina catre suprafata pielii si in straturile mai adanci ale pielii. Principalul avantaj al peeling-ului cu laser este controlul adancimii de penetrare in straturile dermului (chiar si pana la dermul reticular, daca este necesar).  Acest tratament stimuleaza productia unui nou strat de fibre de colagen in epiderm; stratul de colagen neregulat, dezorganizat din stratul papilar al dermului este inlocuit cu celule noi de colagen si elastina.  Efectul fotoablativ al laserilor se realizează prin pura ablatie a materialului, fara leziuni termice ale marginilor, cum este cel determinat de bisturiu.   

Beneficiile ale peeling-ului cu laser:

 • imbunatatirea calitatii pielii,
 • estomparea liniilor fine,
 • reducerea efectelor fotoimbatranirii,
 • amplificarea si eficientizarea penetrararii agentilor activi de la suprafata pielii,
 • mai mare fermitate si elasticitate pielii,
 • imbunatatirea aspectului inestetic provocat de discromii.

Perioada de recuperare:

Pielea poate arata rosie si edematiata ca dupa o arsura intensa solara. Pielea va aparea ca arsa de soare , aspectul ameliorandu se treptat in cateva zile , saptamani pe masura ce pielea se exfoliaza si se vindeca.

După 3 săptâmâni se recomandă aplicarea de retin – A (0,025%), iar după 4 săptâmâni trebuie aplicat hydroquinone 4%.  Pacienții trebuie să evite expunerea directă la razele UV pentru o perioadă de 3 luni și să folosească creme cu factor de protecție 30% - 50%, iar folosirea unui unguent steroid local poate scurta durata fazei eritematoase.

Scopul nostru este să Vă ajutăm să luați decizii înțelepte pentru sănătatea și frumusețea pielii dumneavoastră. Vă vom asculta și vom răspunde la întrebări, vom găsi soluții pentru problemele pielii, astfel ca, împreună cu Dumneavoastră, să îmbunătățim sănătatea și aspectul acesteia. Pentru atingerea obiectivelor şi obţinerea rezultatelor prevăzute, cabinetul chirurgie estetica laser “LaserMed” ,or.Chisinau, Moldova – dispune de o serie de echipamente medicale estetice de ultimă generaţie.