Molluscum Contagiosum - Tratament laser in Moldova!
Molluscum Contagiosum - Tratament laser in Moldova!
Molluscum Contagiosum - Molluscum contagiosum este o afectiune de natura virala a pielii, care este caracterizata prin aparitia pe piele a unor proeminente perlate de culoare caramizie. Proeminentele pot fi clare si centrul lor este adesea (ombilicat). Virusul se raspandeste usor (este contagios) dar nu este daunator.
Simptome: Aceste mici proeminente rotunde, indentate, au de obicei dimensiuni intre 3 mm si 5 mm. Ele pot fi unice sau grupate. Ele apar de obicei pe trunchi, fata, pleoape sau zona genitala. La copii, proeminentele apar de obicei la nivelul trunchiului, fetei si bratelor. La adolescentii activi sexual si la adultii tineri, proeminentele sunt localizate de obicei in zona genitala. Proeminentele se pot inflama si se inrosesc ca raspuns natural al sistemului imun al organismului impotriva virusului.
Perioada de incubatie - timpul de la momentul expunerii pana la aparitia proeminentelor - este de obicei de 2 pana la 7 saptamani dar poate dura si 6 luni. La persoanele imunodeprimate, simptomele bolii molluscum contagiosum sunt mult mai severe.
Modalitati de transmitere: Virusul se raspandeste de obicei prin contact direct cu pielea. Prin aceasta se intelege contactul sexual sau atingerea si zgarierea proeminentelor si apoi atingerea pielii. Manevrarea obiectelor infectate cu virusul, ca de exemplu un prosop, poate duce de asemenea la aparitia infectiei. Virusul se poate raspandi dintr-o parte in alta a corpului sau la alte persoane. Molluscum contagiosum se intalneste frecvent in zona genitala la copii, in special datorita faptului ca acestia se infecteaza prin scarpinare. Totusi, daca si alti factori sunt prezenti, poate fi luat in considerare si abuzul sexual.
Diagnostic: Molluscum contagiosum se diagnosticheaza de obicei in timpul examenului fizic. Daca diagnosticul este neclar si sunt suspectate si alte afectiuni, medicul poate preleva o mostra de la nivelul unei proeminente pentru a o examina (biopsie). Daca un adult prezinta proeminente la nivelul zonei sale genitale, medicul poate face investigatii, pentru a detecta eventuala existenta a infectiilor cu transmitere sexual, cum ar fi herpesul genital. Pana la disparitia proeminentelor nu se recomanda: - folosirea in comun a prosoapelor cu alte persoane - efectuarea de activitati ce presupun contactul apropiat cu alte persoane - practicarea sporturilor ce presupun contactul dintre jucatori - scarpinarea pielii - frecventarea piscinelor publice, saunelor si dusurilor publice - utilizarea unguentelor cutanate pe baza de corticosteroizi.
Tratament laser: Tratamentul cu ajutorul laserului s-a dovedit a fi cea mai eficienta metoda în tratamentul Molluscum Contagiosum. Aceasta terapie este documentata ca având rezultate excelente, este bine tolerata, fara cicatrici sau anomalii pigmentare. Leziunile se vindeca în doua saptamâni. Studiile arata ca 90-96% dintre leziuni se remit dupa o singura sedinta. Acest tratament este extreme de efficient dar costul redicat îl face mai greu abordabil. Cea mai eficienta metoda pentru ameliorarea functiei sistemului imun la etapa actuala , este cresterea rezistentei la efectele nocive ale microorganismelor: - terapia cu laser endovenos.
Tratament laser pentru Molluscum Contagiosum in Moldova !Laser Med" – Cabinet chirurgie laser!
Noi oferim pacientilor in cabinetul de chirurgie cu laser "LaserMed", Tratament laser pentru Molluscum Contagiosum : Tratament laser pentru Molluscum Contagiosum se efectueaza cu ajutorul tehnologiei moderne cu laser. Procedura este nedurerosa si fara hemoragie fara un risc a pacientului.Tratamentul este insa indelungat si, frecvent, nesatisfacator. Repigmentarea completa si permanenta este rareori posibila.