Moldova, or. Chișinău str. Cuza Vodă, 44A
Email: info@lasermed.md Pentru cazuri de urgență: 069 02 08 44

Eliminare laser a verucilor genitali si condiloamelor

Condiloame genitale la barbati : îndepărtarea laser a verucilor genitali si condiloamelor de pe penis in Moldova ( Chisinau)!

Terminologia de specialitate denumeste negii genitali condyloma acuminata. Acestia sunt niste micropapule de culoare rozalie sau excrescente gri avand localizarea la nivelul regiunii anale si genitale. Negii genitali sunt cauzati de una dintre cele mai frecvente boli care se transmite pe cale sexuala si este cauzata de virusul papilloma uman (HPV). Pana in prezent, s-au descoperit aproximativ 100 de forme ale HPV, dintre care peste 40 conduc la aparitia acestor negi genitali. Infectia poate fi transmisa prin intermediul contactelor sexuale, gradul de contagiozitate ale afectiunii fiind atat de mare incat partenerul persoanei afectate poate contacta acest tip de boala chiar si dupa primul act sexual.

Simptomatologia negilor genitali:

Dupa ce a patruns in organism, virusul va manifesta o perioada de inactivitate care poate fi cuprinsa intre cateva luni si chiar cativa ani. Avand in vedere faptul ca exista anumite persoane care nu manifesta nici un fel de simptome sau semne ale acestei afectiuni, riscul transmiterii bolii catre alti parteneri creste intr-o maniera considerabila. Negii genitali se pot dezvolta la nivelul organului sexual, al scrotului, al uretrei sau chiar in zona rectala. Acestia sunt reprezentati de niste excrescente cu suprafata moale si neteda, in cazul in care sunt localizati in regiunea penisului, sau ca niste formatiuni diforme si cu o suprafata dura cand se afla in zona rectala. De multe ori, negii genitali pot avea aspectul similar conopidei, cu o textura dura la atingere, iar suprafata acestoa poate avea o culoare inchisa. Condiloamele sunt niste tumori asemanatoare negilor, localizate in aria genitala. De obicei, sunt nedureroase, dar pot determina prurit (mancarimi), arsuri sau sangerari usoare. Pot fi localizate, de asemenea, in jurul uretrei sau anusului.  Vizual, condiloamele acuminate se aseamănă cu verucile (negii) simple. Ele au dimensiuni mici (de la câţiva milimetri până la un centimetru), sunt de culoare roz sau de culoarea pielii, au o suprafaţă netedă sau uşor rugoasă. La bărbaţi, condiloamele acuminate (negii genitali) se pot forma pe penis şi pe scrot. Negii rareori se formează în gură. Câteva condiloame adiacente pot fuziona într-un singur “neg” mare.  

Complicatii:

  • Durerea (in special prin prezenta verucilor plantare)
  • Transformarea maligna ( Cancerul )– este demonstrata si probata experimental doar pentru unele tipuri de HPV. Poate aparea in cazul infectarii cu tipurile: 16,18,31, 33-35, 39-40, 51-60 – sunt tipuri cu risc crescut ce pot duce la aparitia unor carcinoame de col uterin sau peniene; 5 si 8 – sunt tipuri virale care se gasesc in leziunile din epidermodisplazia veruciforma (o afectiune genetica in care exista un defect al imunitatii celulare), leziuni ce se pot transforma sub influenta radiatiilor solare in carcinoame spinocelulare.

Indepartarea cu laser a condiloamelor ( negilor genitali) in cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova”!

Metoda de îndepartare cu laser a condiloamelor ( negilor genitali) este una prin cauterizare. Avantajul acestei metode este ca pacientul paraseste imediat clinica fara suturii. Pentru acest tratament  nu exista limita de varsta.  Dupa ce pacientul se afla sub anestezie locala, chirurgul arde condiloameloamele ( negi genitali), folosind un fascicul laser care produce o temperatura ridicata si arde leziunea.Tratamentul cu  laser pentru indepartarea condiloamelor ( negilor genitali) nu dureaza mai mult de câteva minute.  Cauterizarea cu Laser a condiloamelor acuminate este deosebit de eficientă, fie că în cazul reapariţiei acestora în urma altor tratamente, fie că în cazul în care negii se situează în vagin sau în  uretră. Procedura cauterizării cu laserul este, de regulă, puţin dureroasă şi destul de eficace.  

Beneficiile de eliminare cu laser a condiloamelor (negilor genitali):

  • Procedura cu laser de îndepartarea a condiloamelor ( negilor genitali) este rapida si fara dureri;
  • Dupa îndepartarea cu laser a condiloamelor ( negilor genitali) nu este cicatrice;
  • Nici o deteriorare a tesutului inconjurator sanatos;
  • Absenta proceselor inflamatorii secundare.

Recuperarea dupa îndepartarea condiloamelor (negilor genitali) cu laser:

Dupa tratament pacientul pleaca acasa iar procesul de vindecare este relativ scurt. Dupa tratament, în zona de unde au fost înlaturate condiloamele ( negii genitali) cu laser poate aparea o plaga fina urmând sa se vindece complet de obicei dupa o saptamâna. In timpul perioadei de recuperare trebuie evitat mersul la plaja sau piscina. Astfel, tratamentul cu laser - cea mai populară metodă pentru îndepărtarea condiloamelor ( negilor genitali), permițându-vă rapid, in condiții de siguranță de a obține un tratament cu succes.