Moldova, or. Chișinău str. Cuza Vodă, 44A
Email: info@lasermed.md Pentru cazuri de urgență: 069 02 08 44

Eliminarea cu laser a negilor, condiloame genitale

Inlaturarea cu laser (eliminrea, indepartarea) verucilor, papiloamelor, negilor si condiloamelor genitale in (Chisinau) Moldova!

Verucile sunt proliferari ale celulelor epiteliale ca rezultat al infectarii lor cu papiloma virusuri umane si de obicei sunt nedureroase (exceptie pot face cele localizate la nivel plantar (pe talpa piciorului). Papiloma Uman este un virus comun (frecvent intalnit) care cauzeaza anormalitati ale celulelor sau tumori la nivelul pielii. HPV poate determina modificari ale tesuturilor de la nivelul membrelor superioare si inferioare, corzilor vocale, gurii si organelor genitale. Pana acum au fost identificate mai mult de 60 de tipuri de HPV, fiecare tip infectand o anumita parte a corpului. Infectarea se produce prin contactul cu suprafete sau cu personae infectate si se realizeaza la nivelul zonelor cutanate (micro), traumatizate (un tegument absolut intact nu permite infectarea). Pot aparea frecvent la cei care frecventeaza piscine (favorizata de macerarea tegumentelor) sau la unele profesii (de exemplu macelari). In cazul prezentei leziunilor genitale (condiloamele acuminate) pacientii trebuie investigati suplimentar pentru excluderea altor afectiuni cu transmitere sexuala. Prezenta verucilor ano-genitale la copii trebuie investigata atent pentru excluderea unui abuz sexual. De cand se produce infectarea si pana la exprimarea clinica (adica pana la aparitia leziunilor) pot trece intre 2-9 luni, timp in care persoana infectata desi nu are manifestari clinice poate infecta alte persoane. Leziunile produse de HPV pot regresa spontan intr-un interval variabil de timp sau se pot inmulti (autoinoculare). Verucile "in mozaic" situate superficial pe o suprafata plantara mai intinsa sunt mai rezistente la tratament si pot avea o evolutie prelungita. De asemenea, o evolutie prelungita poate fi intalnita la persoanele imunocompromise.

Complicatii:

1. Durerea (in special prin prezenta verucilor plantare) 2. Transformarea maligna - este demonstrata si probata experimental doar pentru unele tipuri de HPV. Poate aparea in cazul infectarii cu tipurile: 16,18,31, 33-35, 39-40, 51-60 - sunt tipuri cu risc crescut ce pot duce la aparitia unor carcinoame de col uterin sau peniene; 5 si 8 - sunt tipuri virale care se gasesc in leziunile din epidermodisplazia veruciforma (o afectiune genetica in care exista un defect al imunitatii celulare), leziuni ce se pot transforma sub influenta radiatiilor solare in carcinoame spinocelulare. Virusul Papiloma Uman este important deoarece modificarile tesuturilor determinate de anumite tipuri de HPV se pot transforma in cancere ale organelor genitale feminine. Diagnosticarea si tratamentul adecvat ale acesor modificari pot preveni cancerele. Cea mai eficienta metoda pentru ameliorarea functiei sistemului imun la etapa actuala , este cre?terea rezisten?ei la efectele nocive ale microorganismelor: - terapia cu laser endovenos.

Inlaturarea cu laser (eliminrea, indepartarea) verucilor, papiloamelor, negilor si condiloamelor genitale in Moldova!

"LaserMed" – Cabinet chirurgie laser!

In cabinetul chirurgie laser „LaserMed", se efectuiaza tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor cu ajutorul laserului. Inlaturarea cu laser (eliminrea, indepartarea cu laser) a verucilor, papiloamelor este una dintre terapiile moderne indicate pentru îndepărtarea negilor. Cel mai adesea, medicul recomandă procedura (se realizează sub anestezie locală) atunci când negii continuă să reapară în urma altor terapii, cauzează disconfort la mers sau sunt localizați în zone mai sensibile, cum este cea a unghiilor. Cu ajutorul laserului (fascicol de lumină monocromatică intensă), medicul distruge țesutul afectat. După procedura cu laser este necesar să se îngrijească leziunea și să se aplice pansamente până la cicatrizarea ei.

Beneficiile de inlaturare cu laser (eliminrea, indepartarea) verucilor, papiloamelor, negilor si condiloamelor genitale in Cabinetul chirurgie laser "LaserMedChisinau" in Moldova!

  • Perioada de reabilitare scurtă - nu mai mult de o săptămână;
  • nici o cicatrice postoperatorii, gropi, cicatrici;
  • nu este provocată de apariția unor pete de varsta;
  • Procedura este efectuată într-un centru medical;
  • excepție de sângerare (din cauza lipsei de penetrare profunda in derm cu laser) pentru orice formă de nev - de la plat la convexă în formă de veruci;
  • capacitatea nu afectează țesutul sănătos al pielii din jurul nevul;
  • excepție de recidivă și re-apariția pigmentare;
  • raza laser utilizate în mod corespunzător pentru a ajuta incepe regenerarea rapida a celulelor pielii;
  • nedureros.

Cel mai important lucru este educatia medicala a pacientilor pentru a putea supraveghea formatiunile tumorale si pentru a putea recunoaste leziunile suspecte sau factorii de alarma. De asemenea, este foarte importanta prevenirea aparitiei de noi leziuni.

Metoda cea mai eficientă pentru întărirea rapidă și persistentă a sistemului imunitar si cresterea rezistentei tesuturilor la efectele nocive ale microorganismelor este astăzi - terapia cu laser Endovenos.