Moldova, or. Chișinău str. Cuza Vodă, 44A
Email: info@lasermed.md Pentru cazuri de urgență: 069 02 08 44

Corectie laser (Tratament laser) a unghiei incarnate

  Corectie laser (Tratament laser) a unghiei incarnate in Chisinau, Moldova!

Unghia încarnată este o afecţiune provocată de un fragment de unghie, de obicei lateral care intră în piele provocând inflamaţie, durere şi deseori infecţie bacteriană. Este rezultatul unui conflict între unghie şi ţesuturile din jurul ei… „unghia prea mare pentru patul ei !”. Unghiile incarnate sunt des intalnite la adulti dar mai putin comune in cazul copiilor sau a sugarilor. Acestea sunt mai frecvente la barbati decat la femei. Adultii tineri cu varste cuprinse intre 20-30 de ani sunt cei mai expusi riscului. Unghia oricarui deget poate fi incarnata, dar conditia este prezenta mai ales la degetul mare.

Cauzele unghiilor incarnate:

 • Presiunea prelungita unghiilor, traume arbordate de pantofi ingusti, mai ales atunci cand sunt in combinate cu tocuri înalte;
 • Îngrijire igienica necorespunzatoare de unghilor (atunci când prea adânc se inlatura tesuturile marginile laterale);
 • Dereglari de circulatie (în special boala varicoasa, care este însotit de un edem a picioarelor);
 • Deformarea piciorului , picioare plate;
 • Boli fungice ale pielii si unghiilor;
 • Bolile inflamatorii si infectioase;
 • Modificari în oase; artrita;
 • Predispozitie genetica;
 • Traume a degetelor;

Simptomele unghiei incarnate sunt:

 • Durere și sensibilitate sporita la nivelul degetului pe partea afectată (la început durerea apare doar in timpul mersului; mai târziu, în etapele ulterioare, când infecția este prezentă, durerea apare și în repaus); agravarea durerii la purtarea incaltamintei strimte si sensibilitate la presiunea de orice fel, chiar si la purtarea sosetelor;
 • Supuratie- secretie de culoare alba sau galbena, (semne de infectie);
 • Edemul degetului în jurul unghiei (formarea granulomului);
 • Tumefierea marginii laterale a unghiei;
 • Roșeață în jurul unghiei;
 • Uneori apare febra.

Beneficiile de tratament laser a unghiilor incarnate, în cabinetul de chirurgie “LaserMedChisinau”!

 1. Eficienta: rezultatul obtinut are garantie pe viata (conform statisticilor au fost inregistrate doar 1% din cazurile de recidiva).
 2. Daune minime la zonele adiacente: numai țesuturile afectate și în exces sunt îndepărtate, zona de creștere a unghiei nu este afectată.
 3. Perioada scurtă de reabilitare: rata scăzută a leziunilor contribuie la vindecarea rapidă a rănilor, precum și la absența aproape completă a durerii și a disconfortului în perioada postoperatorie.
 4. Probabilitate redusă de complicații: laserul are capacitatea de a distruge microorganismele și de a cauteriza vasele de sânge. Tratamentul onicocriptozei în acest fel duce adesea și la eliminarea ciupercii (dacă există).
 5. Rezultat atractiv din punct de vedere estetic, spre deosebire de operația tradițională, care este plină de deteriorare a zonei de creștere și deformarea ulterioară a unghiei în creștere.
 6. Siguranță: delicatețea generală a intervenției, recuperarea rapidă și absența disconfortului în perioada postoperatorie fac ca corectarea cu laser a unghiilor încarnate să fie procedura de elecție pentru copiii și pacienții cu un prag de durere scăzut.

 Evolutia cabinetului chirurgie ‘LaserMed” arata satisfactia pacientilor nostri pentru cele mai rapide, exacte si operative solutionari ale problemelor lor de sanatate. Tratamentul implica eliminarea zonei problematice , in contrast cu îndepartarea completa a unghiei incarnate. Corectia cu laser pastreaza o mare parte din structura unghiilor, nu încalca zona de crestere a unghiilor, care împiedica schimbarea formei si structurii unghiei noi.  În cabinetul de chirurgie“LaserMed” utilizarea noilor tehnologii pentru tratamentul unghiilor incarnate, sunt mai putin severe si dau rezultate excelente. Efectuam tratamentul unghiilor incarnate cu lasere de ultima generatie. Chirurgia laser nu necesita îndepartarea completa a unghiei - elimina doar partea crescuta sub piele. Aceasta metoda de îndepartare a unghiilor incarnate are multe beneficii – cantitate minima de anestezic, lipsa de sângerare în cursul procedurii, o sanare completa a infectiei, inlaturarea granuloamelor si a tesutului necrotizat. Zona de crestere a marginei unghiei încarnate este eliminata maximal cu prudenta exacta si cu atentie. Plaga nu se sutureaza, si necesita o ingrijire specific necomplicata. Degetul se vindeca timp de o luna.

Complicatii si riscuri unghii incarnate dupa înlaturare. Problema principala este ca recidivele frecvente postoperatorii apar in zona afectata, in caz de tratament chirurgical obisnuit. In cazul tratamentului cu laser- fara recidive!

Corectie laser (Tratament laser) a unghiei incarnate in Moldova !Laser Med" – Cabinet chirurgie laser.

Corectie laser a unghiei incarnate efectuam in conditii de ambulatoriu. Dupa anestezie locala , incepe cel mai important pas, dupa care unghiea incarnata nu va mai deranja. La moment exisa mai mult de 75 metode de tratament, insa cea mai buna si efectiva si cea mai putin traumatica metoda de tratament a unghiei incarnate este corectia cu laser. Dureaza aproximativ 15-20 minute. În timpul operatiei, se vaporizeaza cu laser matricea unghiei, în colt pentru a preveni reaparitia. Pentru mai multa informatie despre aceasta procedura, programati-va la o consultatie.