Moldova, or. Chișinău str. Cuza Vodă, 44A
Email: info@lasermed.md Pentru cazuri de urgență: 069 02 08 44

Blefaroplastia cu Laser - Corectarea Pleoapelor

Blefaroplastie cu laser (Chirurgia laser estetica a pleoapelor) in (Chisinau) Moldova! 

Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde elasticitatea si in acelasi timp forta musculara. Aceste procese se petrec si la nivelul pleoapelor si favorizeaza reliefarea pachetelor adipoase atat la nivelul pleoapei superioare cat si inferioare, contribuind astfel la aspectul de imbatranire, uneori prematura, a pielii. Din punct de vedere strict medical se poate ajunge pana la diminuarea campului vizual, datorita imposibilitatii de deschidere completa a ochilor.

Tipuri de blefaroplastie

Blefaroplastia superioara Consta in indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapei superioare. Excesul de piele formeaza un fald care acopera tarsul (ce in mod normal trebuie sa fie vizibil) si care, in unele cazuri, poate chiar sa impiedice vederea. Pungile de grasime sunt vizibile in coltul ochiului superior si central. Operatia se face in majoritatea cazurilor sub anestezie locala potentata, uneori sub anestezie generala daca este necesar. Inciziile se fac chiar in santul de deasupra tarsului (mai sus la femei, mai jos la barbati) , cicatricile care se formeaza sunt extrem de fine, devenind aproape invizibile in 2-3 luni.

Blefaroplastia inferioara Indeparteaza excesul de piele si pungile de grasime de dedesubtul ochiului, dand un aspect mai tanar si mai odihnit fetei. Prin aceasta procedura se poate , de asemenea, rearanja grasimea de sub ochi , ceea ce face sa dispara asa numitele cearcane. Blefaroplastia inferioara se poate asocia cu cantopexie laterala, adica corectarea laxitatii muschilor, frecvent intalnita odata cu inaintarea in varsta. Incizia se realizeaza imediat sub gene , ceea ce o face sa devine invizibila ulterior.

Blefaroplastia inferioara transconjunctivala (fara incizie pe piele) Este indicata doar la persoanele tinere la care pielea nu este in exces. Se poate indeparta doar grasimea prin incizii la nivelul conjunctivei.

Indicatiile blefaroplastiei cu laser :

 • Excesul de piele care creaza pliuri sau acopera conturul natural al ochiului, uneori impiedicand vederea normal;
 • Excesul de piele de la nivelul ploapei inferioare (“pungi”);
 • Excesul de tesut adipos de la nivelul pleoapelor superioara si inferioara;
 • Pleoapa inferioara cu piele laxa si imbatranita;
 • Tratament de preventie impotriva laxitatii si imbatranirii prin stimulare celulara;
 • Umplerea si remodelarea liniei cearcanelor;
 • Tratament antirid prin regenerare si stimulare celulara;

 Contraindiatiile   blefaroplastiei prin laser:

 • Glaucomul;
 • Sindromul ochiului uscat;
 • Hipertiroidia (Boala graves);
 • Boli cardiovasculare;
 • Hipertensiune severa.

Beneficiile blefaroplastiei prin laser:

 • imbunatatirea aspectului zonei din jurul ochilor si al aspectului facial, in ansamblu;
 • obtinerea unui efect de intinerire faciala;
 • corectarea aspectului obosit si umflat al pleoapei inferioare;
 • indepartarea excesului tegumentar din zona suborbitala;
 • indepartearea   ridurilor  fine din jurul ochilor;
 • corectarea ptozei pleoapei superioare;
 • corectarea ptozei pleoapei inferioare, ce lasa expus „albul” ochilor, de sub irirs, sau glandele lacrimale;
 • corectarea unor asimetrii de fanta palpebrala (deschiderea anterioara a orbitei delimitata de cele doua margini libere ale pleoapei superioare si inferioare);
 • reimprospatarea privirii si reducerea aspectului obosit al fetei pot oferi beneficii in ce priveste increderea si respectul de sine;
 • restaurarea vizibilitatii periferice;
 • restaurarea vizbilitatii in planul superior.

Inainte de operatie

 • micsorarea numarului de tigari sau chiar renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte de operatie;
 • se evita cu cel putin 10 zile inainte de operatie aspirina, ibuprofenul (sau orice alt medicament care contine aceste produse);
 • inainte de operatie se indeparteaza fardurile de pe fata, genele false, lentilele de contact, bijuteriile.

Chirurgia laser a pleoapelor - Blefaroplastia cu laser in cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova” in Chisinau!

 In cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova”, acest tip de operatie se efectueaza cu ajutorul laserului CO2, care permite efectuarea interventiei in cele mai sigure conditii, cu rezultate estetice excelente. Blefaroplastia cu laser este una dintre cele mai sigure si minim invazive tehnici, cu riscuri minime de hemoragie, inflamare, edem. Interventia are o acuratete mult mai mare in desfasurarea procedurii si un timp de recuperare redus, cu mai putine vanatai, prin comparatie cu interventia traditionala. Energia laser este folosita pentru a sigila vasele sangvine si a micsora trauma in timpul interventiei. Operatia se efectueaza sub anestezie locala potentata sau anestezie generala si dureaza intre 1 si 3 ore, in functie de complexitatea procedurii. Pacienta/pacientul poate pleca acasa dupa cateva ore sau poate ramane peste noapte.

Recuperarea postoperatorie:

Dupa operatia pleoapele vor fi umflate si vor apare echimoze de culoare albastru-violaceu. Ochii pot lacrima mai mult sau , dimpotriva , pot fi uscati. Pot , de asemenea, fi foarte sensibili la lumina. Edemul si echimozele pot fi diminuate prin mentinerea capului la 45 grade in primele zile dupa operatie si prin aplicarea de gheata pe pleope. Pe incizii se pot aplica diferite crème cu antibiotice la indicatia chirurgului care sa mentine cicatricile hidratate si sa impiedice aparitia infectiei. Sunt indicate picaturi pentru a preveni uscarea ochilor. In prima saptamana dupa operatia este bine a se evita activitatile care duc la uscarea ochilor (cititul, televizorul, computerul, utilizarea lentilelor de contact). Firele sunt indepartate la 5-7 zile.

Reluarea activitatilor zilnice se poate face chiar dupa 2-3 zile, dar echimozele impiedica aparitia in public pentru 7-10 zile. Purtarea ochelarilor de soare impiedica uscarea ochilor datorita vantului sau razelor solare si patrunderea prafului. Pacientul poate observa ca ochii obosesc mai usor in primele cateva saptamani dupa operatie.

Edemul atinge maximul a doua zi dupa operatie , dupa care diminua progresiv in prima saptamana; poate persista cateva saptamani- luni pana la disparitia completa, in functie de biologia pacientului. Nu exista nici o metoda in a-l diminua, sau a-l face sa dispara mai repede, singura conditie necesara este rabdarea pacientului. De obicei este mai accentuat dimineata , pentru a dispare pe parcursul zilei, odata cu reluarea activitatilor . Pentru ameliorarea edemului si imbunatatirea aspectului cicatricilor se pot utiliza diferite creme (cu vitamina E, aloe vera, creme cicatrizante). Evitarea consumului de sare si a mancarurilor sarate in exces ca si evitarea efortului fizic in exces (ambele duc la acumularea de apa in tesuturile inflamate, in cazul nostru- ochii) permit diminuarea mai rapida a edemului. Pacientii sunt speriati de obicei de aspectul imediat postoperator din cauza vanatailor si edemului. Trebuie tinut minte ca acestea intotdeauna dispar si sunt absolut normale!

Rezultatul operatiei:

Rezultatele operatiei de Blefaroplastie se apreciaza la 1-6 luni postoperator. Rezultatul este unul dintre cele mai durabile din chirurgia estetica. Pungile de grasime sunt inlaturate definitiv si nu apare recidiva lor. In timp, o data cu imbatranirea, pielea pleoapelor se poate lasa iar.

La „LaserMed”,  pacientii sunt primiti intr-un spatiu confortabil, prietenos, plin de caldura sufleteasca, de catre un colectiv caracterizat atat prin profesionalism, cat si prin respectul si apropierea fata de suferintele si nevoile lor. Cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova” din  Chisinau, Va intampina cu o noua sala de asteptare, moderna si confortabila !