Please wait, page is loading

Terapii cu laser pentru frumuseţea pielii! Ingrijirea pielii iarna.

Terapii cu laser pentru frumuseţea pielii! Ingrijirea pielii iarna. Poti sa ramai frumoasa si pe vreme geroasa!

 

Ţinuta ideală, machiajul potrivit, coafura perfectă – sunt cele mai analizate detalii atunci când femeile atat si barbatii  se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Şi pentru că îşi doresc să arate impecabil, din ce în ce mai multe dintre ele si ei  îşi rezerva timp pentru a apela la cele mai noi terapii şi tratamente cu laser. Din fericire, pe piaţa “frumuseţii”, se găsesc cele mai noi terapii laser, ideale pentru tratarea pielii, care este acum afectată şi de condiţiile aspre ale vremii. Fie că îţi doreşti o curăţare în profunzime a tenului, fie că doreşti să scapi de riduri sau de pielea lăsată, terapii faciale cu laser sunt cea mai bună soluţie! Fiecare femeie are tenul unic, de aceea vizită la un cabinet de medicina estetica este absolut necesară. Specialiştii în domeniu îţi vor spune ce tip de ten ai, care sunt problemele lui şi ce tratamente te vor ajuta să ai din nou un ten impecabil. La cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova”, de exemplu, există numeroase tipuri de tratamente, fiecare adaptate şi specializate pentru anumite probleme ale tenului. Cele mai inovatoare soluţii care şi-au făcut simţite prezenţa şi la noi începând cu 2010 sunt procedurile laser, acestea având cel mai mare grad de eficientă. Ne dorim că încet, încet să ne aliniem trendului internaţional, unde liftingurile faciale şi procedurile de întinerire chirurgicale scad cu peste 30%, locul acestora fiind luat de tratamentele laser. Perioada ideală pentru începerea unui astfel de tratament este sezonul rece deoarece pielea este mai puţin afectată de razele ultraviolet.

 

Terapia cu laser

Există o ştiinţă nouă numiata epigenetică, care spune că noi nu suntem prizonierii moştenirii noaste genetice şi că ne putem influenţa modul în care genele se exorima prin acţiune asupra factorilor de mediu. Aşa dar mosternirea genetică poate fi îmbunătăţită prin procedura  Fractional CO2 Laser Resurfacing  care este singura ce programează modul în care genele pielii se exprimă în sensul tinereţii. 

Tratamentul este în prezent cel mai puternic instrument de luptă împotriva îmbătrânirii pielii, singurul care tratează şi previne în acelaşi timp petele de bătrâneţe, petele de soare, pistruii, dar şi rosaceele, venectaziile ori hemangioanele. Tratamentul este susţinut şi de studiile retrospective realizate pe 10 ani în care se observă o conservare a aspectului tânăr al pielii sau chiar o imunatatire comparând imaginile de la începutul începerii terapiei şi după cei 10 ani.

Tratamentul Fractionated CO2 Laser Resurfacing  ajuta, la remodelarea colagenului. Acesta funcţionează precum un lifting excelent pentru zonele unde s-a pierdut fermitate, pielea devinând mai luminoasă, mai fină şi mai netedă la atingere. Acest tratament este excelent pentru gât, pentru fata dorsală a mâinilor, pentru genunchi, pentru abdomen după naştere sau după pierderea excesivă în greutate.

Fractionated CO2 Laser Resurfacing  este un tratament special prin care energia laserului ajuta la îndepărtarea celulelor îmbătrânite şi la reorganizarea colagenului. Prin refacerea supfetei cutanate se tratează ridurile, modificările pigmentare şi cicatricile. 

 

Exista o varietate de dispozitive pentru refacerea suprafetei pielii care se reunesc sub trei categorii:

Laserele ablative

Aceste dispozitive inlatura pielea si creeaza un traumatism in strat uniform, la fel ca in cazul unui peeling chimic profund sau a dermabraziunii. Straturile subtiri de piele de la suprafata sunt eliminate cu fiecare miscare a dispozitivului. Multi chirurgi considera ca acest tip de laser le ofera un control mai mare asupra profunzimii ranii decat le ofera peelingurile chimice sau dermabraziunea. Aceste lasere sunt folosite pentru intarirea pielii, pentru tratarea cicatricilor provocate de acnee si pentru reducerea ridurilor. 

Cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova”, pune la dispozitie laserul ablativ fractionat CO2, ce oferă un tratament mai rapid, îmbunătățirea clinică vizibila a pielii, cu capabilități de reducere a perioadelor de pauza a pacientului și versatilitatea de neegalat.   Utilizarea este in domeniul estetic medical, avand cel mai avansat sortiment de role, scanere si instrumente chirurgicale.

 

Laserele non-ablative

Aceste dispozitive nu inlatura pielea. In schimb, pe masura ce laserul trece desupra pielii, lumina cauzeaza o incalzire termica a straturilor superioare sau adanci ale pielii. In vreme ce aceste lasere inlatura liniile fine si ridurile, rezultatele nu sunt evidente, cateodata, decat dupa cateva luni de la procedura.

 

Laserele fractionale

Aceste dispozitive pot fi atat ablative cat si non-ablative. Laserul sculpteaza mici gauri in stratul profund al pielii iar pielea se strange prin unirea punctelor. Aceste lasere nu provoaca rani la suprafata ci in adancime. Dispozitivele se folosesc in tratarea liniilor fine, a ridurior adanci, a actiunii daunatoare a soarelui, a cicatricilor post-acnee si a melasmei (petelor maro). In functie de tipul pielii, de profunzimea actiunii soarelui la nivelul pielii, de suprafata pigmentarii iregulate si de profunzimea imperfectiunilor pielii, chirurgul poate recomanda o terapie care combina mai multe dispozitive de refacere a suprafetei pielii in decursul aceleiasi sesiuni de tratament, cu scopul obtinerii unor rezultate optime. Daca urmezi o procedura chirurgicala precum un lifting facial sau chirurgia pleoapelor, este posibil sa se foloseasca simultan si o procedura de refacere a suprafetei pielii. Cand tratamentul este gata, pielea va fi acoperita cu o crema protectoare si, daca este necesar, va fi bandajata.

 

Peelingul cu laser, soluţia unui ten perfect?

Peeling-ul cu laser Co2 este procedura „minune” care vine în completarea deja cunoscutului peeling chimic, dar care are mai puţine efecte secundare.  Peeling-ul cu laser Co2  îmbunătăţeşte textura pielii, reduce ridurile, corectează petele şi regenerează celulele pielii. Peelingul este o metodă dermato-cosmetică prin care se îndepărtează straturile superficiale de la nivelul pielii, determinând o reparare a acesteia. Această metodă este folosită pentru îmbunătăţirea texturii pielii, reducerea ridurilor, corectarea petelor şi a urmelor lăsate de acnee, stimulând în acelaşi timp regenerarea din profunzime a pielii. Peeling-ul cu laser  Co2 acţionează asupra straturilor superioare de la nivelul pielii, îndepărtând celulele moarte şi stimulând regenerarea acestora, iar în cele din urmă acest proces favorizează formarea unui tegument nou. Acest tratament este unul neinvaziv, nu lasă urme sau cicatrici şi cel mai important, se poate realiza în orice anotimp. În urmă peeling-ului cu laser Co2, tenul va fi mai curat, mai fin şi mai luminos Această metodă de îmbunătăţire a texturii pielii are multiple beneficii. Pe lângă faptul că îndepărtează ridurile fine, corectează petele, pistruii sau urmele lăsate de acnee, în urma peeling-ului cu laser tenul va fi mai curat, mai fin şi mai luminos. Însă cel mai important lucru la acest tip de peeling este că exfoliază pielea şi are efecte de stimulare şi regenerare a celulelor.

 Aşadar, peeling-ul cu laser Co2 reda strălucirea şi sănătatea tenului şi putem considera fără îndoială acest tratament drept o renaştere a tenului. Acest tip de peeling se poate realiza la orice vârstă, nu are efecte adverse, iar rezultate sunt vizibile la scurt timp după procedură. În ceea ce priveşte simptomele ce pot să apară după o astfel de procedură, acestea sunt unele superficiale, iar pacientul poate relua imediat activităţile zilnice. În primele 12 ore de la tratament, pielea se va înroşi şi apărea o senzaţie uşoară de usturime precum cea provocată de arsurile solare, însă acestea vor trece imediat dacă se aplică cremele şi unguentele recomandate. 

Preţul unui astfel de tratament variază în funcţie de numărul de proceduri de care este nevoie, iar acest lucru se va stabili împreună cu medicul сhirurg-estetician.

Mai multe detalii despre peeling-ul cu laser şi alte proceduri de medicină şi chirurgie estetică se găsesc pe www.lasermed.md