Please wait, page is loading

Soluția ideală pentru ridurile de expresie

Primele semne care tradeaza “trecerea timpului” sunt ridurile de expresie, . Acestea apar de regula in treimea superioara a fetei, concretizandu-se sub forma de riduri fine care apar in cursul miscarilor de mimica, si care cu timpul se adancesc si devin permanente (adica devin vizibile si in repaus).

Uneori pot deveni foarte adanci, chiar in cazul persoanelor tinere, mai ales in cazul pesoanelor cu o mimica faciala foarte expresiva. Trecerea timpului, si degradarea lenta a tegumentelor faciale, sub actiunea factorilor externi (precum machiajul zilnic, expunerile la soare sau solar,fumat, oboseala, cure de slabire repetate), vor determina adancirea acestor riduri de expresie, generand un aspect de facies obosit, morocanos, imbatranit. O solutie, rapida, eficienta si sigura pentru a scapa de riduri, o reprezinta tratamentul cu miorelaxantul muscular.Miorelaxantul muscular – Toxina botulinica de tip A, este de fapt o proteina naturala produsa de bacteria clostridium botulinum, purificata si moderata astfel incat sa poata fi folosita in siguranta, in scop medical. 

 

Toxina botulinică sau Botox este o neurotoxina  de natură proteică, fiind o exotoxină de origine bacteriană, care acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. Toxina este produsă de Clostridium botulinun, care în trecut era deosebit de periculoasă prin intoxicații alimentare.

Istoria tratamentului cu botox

 

1820, Doctorul german Justinus Kerner a identificat o toxina in carnatii stricati care cauza alterarea mancarii. Boala paralizanta provocata de "otrava din carnati" primeste denumirea de "botulism" si provine din cuvantul latin "botulus" (lat. carnat). Geniul lui Kerner a constat in faptul ca acesta a banuit ca mici doze de toxina pot fi folosite pentru a vindeca boli neurologice si transpiratia excesiva.

1895. Bacteriologul belgian Emile Pierre Marie van Ermengem ajunge la concluzia fascinanta pentru acei ani care arata ca bacteria anaeroba Clostridium botulinum produce toxina botulismului.

1940. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, americanii cerceteaza posibilitatea de a folosi toxina din botulinum drept arma; Statele Unite produc capsule din aceasta toxina pentru ca prostituatele chineze sa le introduca in mancarea inaltilor oficiali japonezi, planul care din fericire pentru sanatatea acestora nu a fost pus niciodata in practica.

1949. Cercetatorul Arnold Burgen si un grup de oameni de stiinta britanici descopera faptul ca toxina din botulinum blocheaza legatura dintre nervi si muschi.

1960. Oftalmologul Dr. Alan Scott din San Francisco isi asuma operatiunea de a injecta toxina de botulinum in maimute pentru a vedea daca aceasta relaxeaza muschii care duc la strabism.

1978. La distanta de aproape doua decenii, acelasi Scott primeste aprobarea de la Administratia Alimentelor si a Medicamentelor pentru continuarea testelor in cautarea unui tratament pentru strabismul uman. Astfel, este descoperit medicamentul numit Oculinum. Scott nu pierde vremea si la scurt timp fondeaza Oculinum Inc. pentru a-l fabrica si a-l comercializa.

1987. O trecere foarte importanta in istoria tratamentului o face oftalmologul canadian Dr. Jean Carruthers. Acesta observa ca pacientilor carora li se administreaza toxina le dispar ridurile de expresie. Sotul ei, dermatologul canadian Dr. Alastair Carruthers, injecteaza toxina din botulinum in fruntea receptionistei lor, Cathy Bickerton Swann, pentru a-i netezi ridurile.

Finalul anilor 1980. Reprezinta perioada in care medicii incep sa utilizeze Botox ca tratament pentru contractia involuntara a muschilor gatului, cunoscuta drept distonie cervicala.

1989. FDA aproba Oculinum, tratamentul pentru strabism si blefarospasm.

1991. Allergan cumpara Oculinum Inc. si redenumeste medicamentul: Botox.

1993. Medicii englezi constata ca pacientii cu spasme transpira mai putin cand li se administreaza Botox.

2000. FDA aproba Botox drept tratament pentru distonia cervicala.

2002. FDA aproba injectiile cu Botox pentru ridurile dintre sprancene, sub marca Botox Cosmetic.

2004. FDA aproba Botox drept tratament pentru transpiratie severa in zona axilei.

2014. Milioane de oameni din toata lumea folosesc tratamentul cu botox.

 

Zonele ce pot fi tratate sunt :

 • • ridurile transverse a fruntii (muschiul frontal)
 • • ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita “laba gsstii” (muschiul orbicular)
 • • riduri verticale si orizontale dintre sprancene si la radacina nasului (muschiul procerus si muschiul corrugato)
 • • zona cervicala (muschiul platysma) In functie de aria tratata sunt necesare intre 4 – 10 injectii. Tratamentul dureaza cca 20 minute, si nu necesita internare. Va puteti relua activitatea imediat dupa injectare. Nu exista efecte secundare semnificative.

 

Injectii cu toxina botulinica la Cabinetul chirurgie laser “LaserMedMoldova”!

Tratamentul este simplu si sigur. Dupa o evaluare atenta,  se va stabili un plan terapeutic individual, marcandu-se punctele ce urmeaza a fi injectate. Botoxul se introduce intramuscular, cu un ac foarte fin. Nu este necesara anestezie, dar uneori putem folosi anestezie de contact prin aplicarea unei crème cu efect anestezic local).  Tratamentul dureaza cca 20 minute, si nu necesita internare. Va puteti relua activitatea imediat dupa injectare. Nu exista efecte secundare semnificative. Pot sa apara o serie de accidente, in cazul in care produsul este folosit incorect. Dupa injectare, efectul incepe sa apara dupa 24-48 ore, si se instaleaza complet dupa circa 7-10 zile. Acesta poate fi influentat de dilutia si doza folosita, zona injectata, precum si de particularitatile individiale ale fiecarei persoane (toleranta individuala, calitatea si grosimea tegumentelor, precum si aspectul si profunzimea ridurilor tratate). Efectul se pastreaza pentru o perioada de aproximativ 6 luni, motiv pentru care se recomanda repetarea tratamentului de doua ori pe an. Astfel miscarile care genereaza aparitia ridurilor, vor fi “uitate” iar tegumentele vor ramane netede. In cazul unui tratament constant , efectul se va mentine din ce in ce mai mult, iar rezultatul va fi tot mai bun. Tratamentul poate fi interupt, fara alte efecte secundare, decat reaparitia ridurilor. Tratamentul este simplu si sigur. Dupa o evaluare atenta, se va stabili un plan terapeutic individual, marcandu-se punctele ce urmeaza a fi injectate. Miorelaxantul muscular (Botoxul ) se introduce intramuscular, cu un ac foarte fin. Nu este necesara anestezie, dar uneori putem folosi anestezie de contact prin aplicarea unei crème cu efect anestezic local. Injectiile cu (Miorelaxantul muscular), Botox reprezinta un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde si se foloseste in general la etajul superior al fetei.

 

 

Recomandari dupa tratamentul cu Botox in cabinetul de chirurgie "LaserMedMoldova":
 • – Dupa injectare va puteti desfasura activitatea in mod obisnuit.
 • – Timp de 48 de ore este contraindicat sa va expuneti la soare, solar, sa mergeti la sauna sau sa masati zona injectata.
 • – Deasemenea se recomanda sa nu va intindeti circa 4 ore dupa injectare.
 • – Pentru a evita aparitia echimozelor, dupa injectare este utila aplicarea unor comprese reci sau pungi de gheata pe zonele tratate.
Contraindicatii:
 • • persoane alergice la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei (albumina)
 • • afectiuni ce determina scaderea generala a fortei musculare (miastenia gravis)
 • • sarcina si perioada de alaptare
 • • persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii sau anticoagulante (Toxina Botulinica se poate injecta la cateva zile dupa incetarea tratamentului)
 • • prezenta unor infectii la nivelul punctelor ce urmeaza a fi injectate

Concluzii: Tratamentul cu Miorelaxantul muscular (botox) este simplu si sigur atata timp cat este facut de un medic estetician experimentat. Se poate folosi si in combinatie cu alte proceduri nechirurgicale, precum fillere (acid hialuronic, colagen), laseroregenerare sau mezoterapie, obtinandu-se efecte spectaculoase, FARA BISTURIU. Doar printr-o consultatie, puteti afla daca sunteti candidata potrivita pentru astfel de tratament.